Update 1.1 om vores Dyrehold, biologisk rensningsanlæg

I dag har vi endelig tilsluttet vores biologisk rensningsanlæg.

Vi har sat tagrender op over akvariet, hvor i der så kom Lecrakuger. Deri kom der så foreskellige frø; karse, borletti-bønner, soyabønne, dild, rucola og basilikum. Så det nu handler om at være lidt toldmodigt endnu og afvente at planterne vokser.
Vi regner med at i de næste få dage karsen kommer op først, da karse vokser temligt hurtigt. Og derefter regner vi med at dild og basilikum vil komme op. 
Vi er også lidt spændt på, om bønnerne når at slå roder og vokse op eller om de får formeget vand og vi oplever det samme som eksperimentet med bønnerne i glasset. Hvor bønnerne var kvæstet på grund af for meget vand, men håben er stor, da vi ikke udsætter bønnerne for direkte vand. 

 
Som man kan se på billederne, bliver vandet pumpet op i øverste rende. Derfra løber vandet så ned ad renden, kommer til den næste og derfra så ned i akvariet igen. Derved filtrerer Lecrakuglerne sammen med roderne fra planterne vandet der kommer igennem. Så mere planterne er vokset, så mere effektiv bliver det. 

I samme træk har vi også renset akvariet lidt selv, hved at vi har samlet små ting og fadder rester ud med et net. Desuden har vi udvekslet ca. 2 L af vandet. 

Kommentarer